HOE kunnen we je helpen?

 

Hoe we jou zo goed
mogelijk helpen.


Wij vinden het ontzettend belangrijk om veel tijd en aandacht te besteden aan onze klanten. We gunnen jou het allerbeste en helpen daarom slechts een beperkt aantal klanten per jaar. Eén ding dat al onze diensten met elkaar gemeen hebben is dat we altijd voor je klaarstaan. Je kunt ons bellen of mailen en we reageren binnen 24 uur op je vraag. Ook zijn we full service: dat betekent dat we een aantal uitvoerende partners hebben die we voor je kunnen inschakelen. Op die manier hoef jij je geen zorgen te maken over de praktische zaken zoals het uitvoeren van interventies, ontwerp en onderzoekswerkzaamheden.

 

ONS AANBOD.


We hebben drie verschillende diensten. Alle diensten zijn zo ingericht dat jij als klant écht inzicht krijgt in gedrag. Wij geloven namelijk dat een advies over gedrag het meest waardevol is wanneer de kennis wordt opgenomen door een organisatie. Het grote verschil tussen de diensten is de focus: die ligt steeds net iets anders. Wil je meer ontzorgd worden? Dan kies je voor een project of een adviesabonnement. Wil je zelf leren over het succesvol uitvoeren van een project en gedragsdenker worden? Dan is het jaarprogramma iets voor jou.

 

Weet je niet zeker wat bij jou past? Vraag een gratis strategiegesprek aan. Wij denken graag met je mee.

1. Project voor een gedragsaanpak

Heb je een gedragsvraagstuk waarvoor je een project wil opstarten? En wil je compleet ontzorgd worden? Dan is een project de juiste keuze.

In een project behandelen we een gedragsvraagstuk van A tot Z. We gebruiken hierbij de SHIFT methode. Na afloop van ieder project organiseren we een presentatie voor alle geïnteresseerden in jouw organisatie waarin we kort vertellen over gedragsbeïnvloeding en het hele project toelichten. Zo zorgen we ervoor dat de kennis geborgd wordt in een organisatie en inspireren we jou en je collega’s om de (gedrags)denkwijze voort te zetten.

Voorbeelden van vraagstukken zijn:

 • Hoe verminder ik bijplaatsing van afval bij één of meerdere containerlocaties?
 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn doelgroep vaker de fiets neemt in plaats van de auto?
 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn doelgroep energiebesparende maatregelen toepast?
 • Hoe kan ik mijn doelgroep aanzetten tot veiliger rijgedrag?
 • Hoe kan ik ervoor zorgen dat klanten minder naar de klantenservice gaan bellen?

We vinden het belangrijk dat onze klanten alles uit onze diensten halen wat erin zit. Om onze volledige aandacht te kunnen richten op een project, doen we een beperkt aantal projecten per jaar. Zorg dus dat je tijdig aangeeft dat je interesse hebt om een project op te starten.

Wil je een project met ons uitvoeren, maar zou je zelf ook graag meer leren over gedrag? Kijk ook eens naar ons jaarprogramma.

We kunnen in 2019 nog 6 projecten opstarten. Heb je interesse? Stuur ons een mail via info@shiftgedrag.nl of bel 024 – 202 24 34. Als je twijfelt of als je nog vragen hebt, kun je ook een strategiesessie aanvragen.

Shift: een ideale combinatie van wetenschap, praktijk, enthousiasme en creativiteit. De laatste jaren heb ik diverse opdrachten samen met de dames van Shift mogen uitvoeren op het gebied van mobiliteit en gedrag. De wetenschappelijke kennis over het gedrag van de weggebruiker in het verkeer weten zij op een praktische wijze te combineren met onze kennis op het gebied van mobiliteit. Dit kunnen ze vervolgens vertalen naar concrete adviezen en interventies. Daarnaast geeft hun enthousiasme en creativiteit veel energie om samen nieuwe kansen te zoeken.

 

Gertjan Hanckmann,
Hoofd vakgroep Mobiliteit, Kragten

“Shift heeft ons geholpen bij onderzoek naar aanschafreden voor honden onder jongeren. Waar anderen moeite hadden om de juiste doelgroep te bereiken, is Shift dat in haar onderzoek gelukt. Daarvoor waren enkele gesprekken nodig met goede discussies over het onderwerp en de aanpak. Shift bewijst dat ook lastig bereikbare doelgroepen bereikbaar kunnen zijn!”

 

Ir. I.R. van Herwijnen
Directeur, Koninklijke Hondenbescherming

2. Expert-adviesabonnementen

Kun je regelmatig gedragsadvies gebruiken? Dan is een expertadvies-abonnement iets voor jou. Je kunt ons inschakelen voor allerlei vraagstukken. Voorbeelden van dingen waar we je mee kunnen helpen zijn:

 • Het nakijken van een communicatie-uiting;
 • Aansluiten bij een overleg;
 • Helpen bij het schrijven van een offerte;
 • Masterclasses geven;
 • Strategie bepalen.

Alle advies-abonnementen zijn inclusief een gratis intakegesprek van 1,5 uur. 

Benieuwd naar de voorwaarden? Of wil je gewoon meer informatie? Stuur ons een mail via info@shiftgedrag.nl of bel 024 – 202 24 34. Als je twijfelt of als je nog vragen hebt, kun je ook een strategiesessie aanvragen.

“Dirkje van der Ven van SHIFT heeft een aantal van onze (rof.frl) Permanente Verkeers Educatie-projecten tegen het licht van de theoretische beginselen van Gedragsbeïnvloeding gehouden. De rapportage hieromtrent was constructief en helder. Ook in de mondelinge toelichting en bijbehorende discussie blonk de heldere argumentatie uit in begrijpelijkheid.”

 

Sipke van der Meulen,
Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF)

3. Jaarprogramma ‘Gedragsdenker in één jaar’

In ons jaarprogramma word je niet alleen opgeleid en getraind tot gedragsdenker, maar doorloop je ook minstens één project samen met ons.

In dit unieke jaarprogramma krijg je naast alle kennis die je nodig hebt om een gedragsdenker te worden ook intensieve begeleiding. Het jaarprogramma is meer dan een opleiding: wij zijn ervan overtuigd dat je alleen een echte gedragsdenker kunt worden met de juiste begeleiding, feedback en intervisie van experts.  

Daarom bieden we in het jaarprogramma ook intensieve ondersteuning bij het opzetten en uitvoeren van een gedragsveranderingsproject. Sterker nog: we doen met je mee. We werken met je samen om het écht voor elkaar te krijgen, door maandelijks een dag bij je op locatie te werken. Dit jaarprogramma is het enige programma waarin deze persoonlijke begeleiding wordt aangeboden.

De hoogtepunten:

 • Dubbele winst: je voltooit een gedragsveranderingsproject onder onze begeleiding én ontwikkelt je tegelijkertijd tot gedragsdenker;
 • Dit programma biedt een unieke persoonlijke begeleiding waardoor alle opgedane kennis relevant is voor jouw werk;
 • We komen maandelijks een dag bij je op locatie werken;
 • We staan altijd tot je beschikking: we reageren binnen 24 uur op je vraag. Zo kun je direct verder;
 • Lange termijn borging in jouw organisatie staat hoog in het vaandel.
Download hier de informatiefolder voor het jaarprogramma.

Wil je weten of het jaarprogramma iets voor jou is? Vraag dan een strategiesessie aan.

“De kijk van de mensen van SHIFT op hoe we weerbarstige vraagstukken kunnen aanpakken heeft een absolute meerwaarde. Deze kijk is deskundig en is gericht op resultaat. Het werk van SHIFT is een zeer welkome en nodige aanvulling op ‘de mensen gaan het wel doen als we het uitleggen’.” 

 

Koos van Dael
Koninklijke NVRD & Stichting Green Capital Challenges

EVENT

Ben je een beginner op het gebied van gedragsbeïnvloeding? We organiseren twee keer per jaar een tweedaags event waarin we je alle ins en outs bijbrengen.