Podcast 20: New year, new me - Hoe je gewoontes effectief verandert

Blog

Hallo 2020! Nu is het perfecte moment om alles in je leven om te gooien en die goede voornemens realiteit te laten worden. Of toch niet? Voor de meeste mensen voelen goede voornemens als een recept voor falen. Maar hoe komt dat, en hoe maak je het jezelf makkelijker om wél te slagen?

Gewoontes

Een goed voornemen waarmaken gaat eigenlijk over het veranderen of verwijderen van een bestaande gewoonte, of over het aanleren van een nieuwe gewoonte. Hier komt meer bij kijken dan "dit doe ik even", want een gewoonte is een sterk ingesleten paadje van een bepaald gedragspatroon. Dit maakt het heel makkelijk om dit gedrag uit te voeren zonder er bewust bij na te denken. En dat is maar goed ook, want anders zou je ontzettend veel energie kwijt zijn aan bewust nadenken over elk ding wat je doet.

Tips om het makkelijker te maken om een gewoonte te veranderen

Gelukkig is het ook zeker mogelijk om een gewoonte te veranderen. Je moet alleen wel goed weten welke aspecten daarbij belangrijk zijn, waardoor je dan ook weet waar je op kan inspelen om het makkelijker maakt om te veranderen. We hebben hierover een podcast gemaakt waarin we vertellen over de ins en outs van gewoontes, maar waar we vooral tips geven over het makkelijker maken van het veranderen van een gewoonte. En het mooie is: deze kennis kun je gebruiken voor jezelf, maar ook als je wilt dat jouw doelgroep een gewoonte verandert.

Digging deeper in de nieuwste podcastaflevering

Beluister alle tips nu in onze podcast! Dat kan hieronder via de speler, maar ook via Spotify, iTunes en PlayerFM.

Aanmelden nieuwsbrief