Voor onze tiende podcast alweer hadden we een hele speciale gast: dr. Harm Veling! Voor wie hem niet kent: Harm Veling is associate professor Sociale Psychologie aan de Radboud Universiteit. In deze aflevering interviewen we hem over het fenomeen ‘boosting’. 

We benoemden het al eerder als één van de belangrijkste trends op het gebied van gedragsverandering. Ook schreven we er al eens een blog over. Bij boosting gaat het om het empoweren van de doelgroep om de juiste beslissing te maken. Dat empoweren gebeurt door het aanleren van competenties. De visie achter boosting is dan ook dat juist de competenties zorgen voor een duurzame gedragsverandering, waardoor bijvoorbeeld nudging zich richt op specifieke contexten en situaties.

Wat moet je weten over boosting?

Dit klinkt allemaal waarschijnlijk wat vaag en ingewikkeld, maar dat is ook precies de reden waarom we daar in deze podcast met een expert zo uitgebreid op ingaan. Wat is boosting nu precies? Hoe pas je het toe? En wordt het echt het nieuwe nudging? We zetten alles helemaal helder voor je op een rijtje in de nieuwe podcast met special guest dr. Harm Veling!