Daar zijn de Nudgemasters weer! De nieuwe aflevering van de podcast is een bijzondere: we hebben voor het eerst een gast uitgenodigd én het is twee keer zo lang als normaal. En dat is niet voor niets.. we gaan namelijk diep in op een ontzettend interessant en belangrijk onderwerp: beleving!

Fran Bambust is een gedragsdenker, information architect en imagineer. Zij vertelt in deze podcast waarom beleving van belang is bij gedragsbeïnvloeding. Ze gaat dieper in op de vijf elementen van beleving, ofwel ELVIS: emotie, lichamelijk, verwondering, identiteit en sociaal. Hieronder is het ELVIS-model te zien. De vijf elementen worden uitvoerig uitgelegd en besproken met praktische voorbeelden.

Daarnaast reiken we samen met Fran weer de SHIFT-mok uit! Deze keer gaat de mok naar Pia Dijkstra. Zij heeft er namelijk voor gezorgd dat aan alle inwoners van Nederland twee keer gevraagd wordt hoe zij ingeschreven willen staan in de donor database: wel of geen donor (of bezwaar). Als er na de tweede keer geen antwoord komt, dan wordt dit standaard ingesteld op ‘geen bezwaar’. Zoals Fran ook zegt, vinden wij dit “verademend, slim en goed gedaan van mevrouw Dijkstra”. We staan hier helemaal achter en vinden dus ook dat Dijkstra dubbel en dwars de SHIFT-mok verdient.

Luister hier meteen de boordevolle podcast! Je kan ons ook volgen op iTunes of Spotify.