Daar zijn we weer met een nieuwe podcast! Deze aflevering gaat over motivatie en hoe je mensen kunt motiveren om het gewenste doelgedrag daadwerkelijk te doen. En dit is ingewikkelder dan je zou denken.

Deze podcast gaat daarom ook wat dieper in over de theorie achter motiveren en het menselijke gedrag. Bereid je dus voor op een mooie dosis kennis die je straks kan inzetten in jouw eigen werk.

We hebben het natuurlijk vaak over weerstanden weghalen bij de doelgroep: als je dit niet doet, dan is het net als autorijden met de handrem er op. Niet effectief dus! Het belang van weerstanden weghalen is dus groot, maar wat daarna komt moeten we ook niet vergeten. In sommige gevallen is weerstand weghalen al genoeg, maar in de meeste gevallen kom je niet onder motiveren uit. Bij motivatie denken mensen al snel aan rationele argumenten of beloningen, maar er zit een wereld aan psychologie achter. En die is ontzettend interessant én belangrijk, want alleen als je motivatie op de juiste manier inzet bereik je een duurzame gedragsverandering.

Daarom bespreken we in deze podcast uitvoerig waarom motivatie van belang is, maar ook hoe het werkt en welke vormen er zijn. Ook bespreken we een aantal toepassingen: hoe kun je mensen goed motiveren?

Ben jij er klaar voor? Luister ‘m nu!

Wij zijn vanaf nu ook te vinden op PlayerFM! Daarnaast zijn we uiteraard nog steeds te beluisteren op Spotify en iTunes.