Je ziet het goed: Nudgemasters heeft een nieuw jasje gekregen! Een nieuw uiterlijk, maar dezelfde inhoud. Met deze week een nieuwe aflevering die gaat over confronterende communicatie.

Uit de poll op Facebook en Instagram waar jullie op hebben kunnen stemmen kwam dat jullie graag meer willen weten over confronterende communicatie en het gebruik er van. En dat vinden wij leuk! Daarom gaat deze week de podcast dieper hier op in.

 

Fear appeal

Fear appeal is het proberen te stimuleren van een bepaald gedrag door gebruik te maken van angst. Misschien lijkt dit een strategie die niet veel wordt toegepast, maar het tegendeel is waar. In verkeersveiligheidscampagnes wordt er veel gebruik van gemaakt, maar ook bij bijvoorbeeld interventies om gezond gedrag te stimuleren. En dat zijn slechts een paar voorbeelden. Maar.. werkt het eigenlijk wel goed?

 

Werkt het?

Het antwoord hier op is: nee, confronterende communicatie werkt eigenlijk bijna nooit goed. Maar waarom wordt het dan toch veel gebruikt? En waarom werkt het niet? Daar hebben we het over in deze podcast. We vertellen je wat het precies inhoudt en wat de effecten zijn als het gebruikt wordt. Daar geven we ook meerdere voorbeelden bij. Daarna vertellen je ook hoe het dan wél goed toegepast kan worden en wanneer het wel een goed idee is om het toe te passen.

 

De nieuwste Nudgemasters aflevering

Ben je al benieuwd? Luister ‘m hieronder of op Spotify, iTunes of PlayerFM.

 

Liever lezen? Check dan de blog die we vorig jaar over fear appeal hebben geschreven.